Новости

Blog Picture
18 февруари 2021

„Интернационал Фреш фуд“ во мисија за зголемено домашно производство: „Јона пиле“ го освојува пазарот

Конечно во Македонија има сериозно производство на пилешко месо за кое со години се одлеваа милионски суми за увоз. Конзорциумот „Интернационал Фреш Фуд“, составен од домашни и странски инвеститори влезе во бројлерско производство со амбициозен бизнис план и изградба на фарми, кланици и хали низ цела држава. Во период од 4 – 5 години планираат…

види повеќе
Blog Picture
04 декември 2020

Конечно домашно пилешко месо и намалување на увозот: Конзорциумот од домашни и странски инвеститори – „Интернационал Фреш Фуд“ влегува сериозно во бројлерско производство каj…

Конечно во Македонија ќе има сериозно производство на пилешко месо за кое со години се одлеваа милионски суми за увоз. Конзорциумот „Интернационал Фреш Фуд“, составен од домашни и странски инвеститори влегува во бројлерско производство со амбициозен бизнис план и изградба на фарми, кланици и хали низ цела држава. Во период од 4 – 5 години..

види повеќе