07 April 2021

Filetë zogu Jona në kombinim me susam të zi, avokado dhe fësteka pak të pjekur

Përbërësit e nevojshëm:
• 300 gramë filetë zogu Jona
• 1 avokado të papjekur
• Disa gjethe të sallatës së gjelbërt
• Disa gjethe të sallatës së gjelbërt e të freskëta, marula
• Pak bebi spinaq të freskët
• 100гр. Fëstëk (të pakripur)
• 2 lugë susam të zi
• 50 ml. vaj ulliri
• Krip dhe piper sipas dëshirës

Mënyra e përgatitjes:

Prejeni filetën e Jona zogut në copëza të gjata. Vendosini në vaj ulliri të nxehur dhe  fërgoni rreth 10-15 minuta. Shtojini mëlmesa dhe susam të zi. Përziejni mirë. Në enë të thellë vendosni gjethet e sallatës së gjelbërt, marulës së freskët, bebi spinaq dhe shtojeni mishin e zogut të fërguar.Prejeni avokadon dhe shtojeni mbi mishin e zogut. Anësh në një fëltere i piqni pak fëstëkat, mëpastaj shtojini mbi mishin e zogut dhe avokadon.

Similar recipes